Home

Agreon_1_december.jpg

Op vrijdagnamiddag 1 december gaat in Avowest Poperinge voor de vijfde keer het AgroCleantech event door. Dit wordt georganiseerd door Agreon, de cluster van en voor kmo's die cleane technologie ontwikkelen voor de land- en tuinbouw. We geven er een 9-tal kmo's de kans om hun meest recente innovatie toe te lichten aan de hand van een presentatie of demo van hun nieuwe techniek, installatie of machine.

Innovaties die aan bod komen zijn:

  • rantsoenberekeningsprogramma voor de melkveehouderij
  • landbouwtoepassingen van Internet of Things
  • hoe varkens kweken op een economisch gezonde manier
  • automatisatie van insectenkweek 
  • biogasinstallaties en pocketvergisters voor runder- en varkensmest
  • ammoniakemissie reductie bij vleesvarkens
  • automatische koolplantmachine
  • sensortechnologie bij spuittoestellen
  • warmtekrachtkoppelingen en hernieuwbare energie

Ook een landbouwer en onderzoeksinstelling krijgen het woord. Zo geeft Johan Debruyne toelichting over zijn kleine windturbine die hij nu één jaar in gebruik heeft op zijn veeteeltbedrijf. Afsluiten doen we met een hapje en een drankje tijdens rondetafelgesprekken met de aanwezige kmo's waar vraagstelling mogelijk is.

Programma

13u20: verwelkoming met koffie en gebak

13u45: toelichting innovaties door kmo's aan de hand van presentaties in de plenaire zaal

15u15: geleide rondgang met toelichting van de tentoongestelde innovaties

16u45: rondetafelgesprekken met vraagstelling bij hapje en drankje

17u30: einde


Praktische Info

Datum: vrijdag 1 december 2017, om 13u20

Locatie: Avowest, Schipvaartweg 10, 8970 Poperinge

Inschrijven: Gratis deelname, vooraf inschrijven is verplicht.

Dit kan tot en met 29 november 2017 via www.inagro.be/inschrijven 

Voor meer informatie over het bezoek kan je terecht bij Stefaan Serlet: 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

T 051 27 32 24

M/V met talent gezocht!

collega.png

Vacatures RESOC WH Boven

RESOC Westhoek is het advies- en overlegorgaan waarbinnen streekpolitici, sociale partners en stakeholders de krijtlijnen uitzetten voor de
sociaaleconomische toekomst van de regio. Wij werken aan een vernieuwend streekbeleid met klemtoon op projecten en acties in de 
domeinen regiomarketing, economie, tewerkstelling, onderwijs, mobiliteit en ruimtelijke planning. Met de steun van provincie West-Vlaanderen 
en de Vlaamse overheid wenst RESOC Westhoek het team te versterken met drie medewerkers (m/v):

- 1 stafmedewerker
- 1 administratieve medewerker
- 1 projectontwikkelaar (tijdelijke opdracht) 

vacatures RESOC WH Onder

ESF_Bewerkt.png

De ESF-oproep 414 'Opleidingen in bedrijven' richt zich zowel op kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) als grote ondernemingen (GO’s). Het doel is het stimuleren van opleidingen in bedrijven in Vlaanderen.

De oproep staat open vanaf 1 oktober 2017 tot en met 22 december 2017. Na goedkeuring van het projectvoorstel kan men starten op 1 april 2018 voor een periode van 12 maanden. De einddatum van deze projecten is bijgevolg 31 maart 2018. Een verlenging van deze periode is niet mogelijk.
De beslissing van deze laatste ronde wordt respectievelijk gecommuniceerd vóór eind maart 2018.

Inschrijven voor de infosessie van 23 oktober kan via deze link.

 

Foto_premie_tewerkstelling.jpg

Werf je een langdurige werkzoekende aan? Dan heb je sinds 1 januari 2017 in bepaalde gevallen recht op een nieuwe premie: de aanwervingsincentive voor langdurig werkzoekenden (AWI). De premie kan alleen online aangevraagd worden. Je hebt hiervoor 3 maanden de tijd vanaf de datum waarop de werknemer in  dienst komt. In de lopende overgangsperiode is de aanvraagperiode verlengd tot 31 oktober 2017, ongeacht de begindatum van de tewerkstelling (ten vroegste 1 januari 2017). Om de aanvraag te kunnen doen, moet je eerst een specifieke registratieprocedure doorlopen. Je vindt een uitgebreid stappenplan op de website.
De procedure is vereenvoudigd voor bedrijven met veel vestigingen. Voortaan moeten ze de voorafgaande registratieprocedure nog maar één keer doorlopen en kunnen ze dan een aanvraag indienen voor al hun vestigingen (voordien moesten ze voor elke vestiging deze procedure doorlopen). Bij de aanvraag worden alle (Vlaamse) vestigingen getoond en moet je alleen aanvinken in  welke vestiging de nieuwe werknemer wordt tewerkgesteld. Meer informatie vind je op de website: www.werk.be/awi. De antwoorden op specifieke vragen zijn gebundeld in de rubriek met veelgestelde vragen (FAQ). Geen antwoord op je vraag?  Stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

© Resoc Westhoek | Cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered by LMD