Nieuws bij RESOC Westhoek

Test yourselfie

"Welke zijn de belangrijkste soft skills voor jongeren om een job te vinden en te behouden?"

Deze vraag onderzochten 4 Europese Vormingsfondsen voor de uitzendsector, m.n: het VFU uit België, STOOF uit Nederland, FSI uit Luxemburg en FAF.TT uit Frankrijk in het kader van het Erasmus+ project apptitude.

We kregen hierbij de hulp van KU Leuven die een onderzoek voerde naar de perceptie van soft skills bij werkgevers en jongeren. Aan dit onderzoek namen 500 werkgevers en ruim 1200 jongeren deel. Uit de resultaten van deze grootschalige enquête blijkt dat werkgevers en jongeren sterk van mening verschillen wanneer het gaat over het beheersen en het belang van soft skills. Aangezien soft skills essentieel zijn bij het vinden en houden van een job, ontwikkelden de projectpartners de mobiele website ‘testyourselfie’. Via dit concrete instrument wil men jongeren bewust maken van het belang van soft skills. Hopelijk helpt ‘testyourselfie’ op deze wijze de jeugdwerkloosheid terug te dringen.

Wil je meer vernemen over het Erasmus+ project Apptitude? Surf naar http://www.vfu-ffi.be/tools/app-titude/.

Heb je nood aan begeleiding rond soft skills? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

© Resoc-Westhoek.be is een website van Erkend Regionaal Samenwerkingsverband West-Vlaanderen VZW,
Koning Leopold III-laan 41 8200 Brugge, Ondernemingsnummer BE 0869.753.369.
051 51 94 30 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met de steun van ELFPO

Meer informatie over Plattelandsontwikkeling in Vlaanderen vind je op vlaanderen.be/pdpo

Cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered by LMD