Nieuws bij RESOC Westhoek

Nieuwe premie voor tewerkstelling van langdurig werkzoekenden

Werf je een langdurige werkzoekende aan, dan heb je sinds 1 januari 2017 in bepaalde gevallen recht op een nieuwe premie: de aanwervingsincentive voor langdurig werkzoekenden (AWI).
De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • De werknemer is 2 jaar Ingeschreven bij VDAB als niet-werkend werkzoekend.
  • De werknemer is 25 jaar of ouder en jonger dan 55 jaar.
  • Het betreft een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur of gelijkgesteld (= tijdelijke arbeidsovereenkomst(en) van minimaal 3 maanden indien gangbaar wervingsbeleid van de onderneming).
  • De werknemer is tewerkgesteld in een exploitatiezetel in het Vlaamse Gewest.
  • De arbeidsovereenkomst start ten vroegste op 1/1/2017.

De premie kan alleen via een online aanvraag. Je hebt hiervoor 3 maanden de tijd vanaf de datum waarop de werknemer in  dienst komt. In de lopende overgangsperiode is de aanvraagperiode verlengd tot 1 augustus 2017, ongeacht de begindatum van de tewerkstelling. Om de aanvraag te kunnen doen, moet je eerst een specifieke inlogprocedure doorlopen. Je vindt een uitgebreid stappenplan op de website.
Meer informatie vind je op : www.werk.be/awi. De antwoorden op specifieke vragen zijn gebundeld in de rubriek met veelgestelde vragen (FAQ). Geen antwoord op je vraag,  stuur ze dan  naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Resoc-Westhoek.be is een website van Erkend Regionaal Samenwerkingsverband West-Vlaanderen VZW,
Koning Leopold III-laan 41 8200 Brugge, Ondernemingsnummer BE 0869.753.369.
051 51 94 30 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met de steun van ELFPO

Meer informatie over Plattelandsontwikkeling in Vlaanderen vind je op vlaanderen.be/pdpo

Cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered by LMD