Nieuws bij RESOC Westhoek

Grenzeloze Ijzer

Wist je dat de rivier de IJzer ontspringt in Frankrijk en uitmondt in België en ooit druk bevaren werd door handelsboten? Wist je dat ook jij nu heerlijk kunt varen met een kajak of kano op de IJzer zonder grenzen? Wist je dat er ook een mooi wandelpad - de GR 130 - loopt langs de rivier en op en over de grens, tussen de charmante gemeentes Houtkerque en Roesbrugge? 

23 en 24 septmber 2017: van Houtkerque tot Roesbrugge,

Om inwoners van de grensstreek te laten kennismaken met dit natuurschoon, met de rivier en met elkaar, organiseert de EGTS GECT West-Vlaanderen/Flandre-Dunkerque-Côte d'Opale een sportief, grensoverschrijdend event in het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 september 2017.

De zaterdag is een dag voor jongeren tussen 12 en 20 jaar,  die in een spel, tijdens een smokkeltocht en in bootjes op het water met elkaar optrekken en met elkaar in een ludieke BOOTJE TREK competitie gaan in een reuzekano. Inzet van de dag voor die jongeren die het minst het water vrezen, het natst eruit komen of het meest grensverleggend te werk zijn gegaan: de GRAND PRIX DE L'AMITIE FRANCO-BELGE.                                        

Op zondag staan de oevers van de IJzer open voor iedereen, jong en oud, gezinnen en vriendengroepen, die eens gratis met een kajak of vlot de IJzer op willen, die geïnteresseerd zijn in het verhaal van natuurgidsen langs het water, die een streekproduct willen proeven op een reuze picknickkleed, die oor hebben naar een concert of zin in een lokaal biertje. Ook op zondag kan je je inschrijven voor de ludieke competitie op het water: BOOTJE TREK. Ploegjes van 2, 4 of 5 personen nemen plaats in een grote kano en moeten die kano zo snel mogelijk aan de ene of de andere oever van de IJzer laten aanmeren. Sfeer en plezier verzekerd en de enige, echte prijs waar alles om draait is ook deze dag de befaamde PRIX DE L'AMITIE FRANCO-BELGE.

Meer info kan je terugvinden via deze link

event EGTS2

 

© Resoc-Westhoek.be is een website van Erkend Regionaal Samenwerkingsverband West-Vlaanderen VZW,
Koning Leopold III-laan 41 8200 Brugge, Ondernemingsnummer BE 0869.753.369.
051 51 94 30 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met de steun van ELFPO

Meer informatie over Plattelandsontwikkeling in Vlaanderen vind je op vlaanderen.be/pdpo

Cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered by LMD