Nieuws bij RESOC Westhoek

Starters on Tour komt naar de Westhoek

Op 26 oktober trekt Actie voor Starters eropuit met een groep jonge ondernemers en bezoeken ze drie inspirerende bedrijven, elk met een uniek ondernemersverhaal. Laat je inspireren door boeiende getuigenissen en unieke bedrijfsbezoeken van enkele parels van de Westhoek.

Op de eindlocatie worden bovendien ook de schepenen lokale economie van de regio uitgenodigd. Zo krijg je ook de kans kennis te maken met wat de verschillende steden en gemeenten voor jou als startende ondernemer kunnen betekenen.

Eric Kenis, de geestelijke vader van het project Bryo en auteur van de boekenreeks ‘Hoek Af’, begeleidt ons doorheen de dag, zorgt voor voldoende animo op de bus en overloopt met ons op het einde de lessons learned.

Heb je de smaak te pakken en heb je interesse in nog meer inspirerende ondernemersverhalen? Dan heb je geluk, want er wordt een goodiebag voorzien, inclusief de twee boeken van de reeks ‘Hoek Af’, met verrassende, originele, maar doorleefde inzichten van de allersnelste groeiers van het land.

Programma:

 • 14u00-15u00: l’Heritage, Lo-Reninge
  Een hoeve, passie en goesting om er in te vliegen, meer was er twintig jaar geleden niet nodig om de eerste ijsbereiding te maken. Vandaag hanteren ze voor hun huisbereide roomijs nog steeds het familierecept. Maar de familie Mostaert kijkt ook volop naar de toekomst met een tearoom, Bed & Breakfast, workshops en vanaf dit najaar een volledig nieuw winkelconcept in Poperinge. Zoon, Bart Mostaert, verwelkomt ons en dompelt ons onder in de wereld van l’Heritage. www.lheritage.be
 • 15u30-17u30: Syx Automations Group, Ieper
  Syx Automations is al meer dan dertig jaar totaal automatiseerder in de brede recreatie- en overheidsmarkt. Door continue investeringen in innovatieve technologieën, software ontwikkeling en open integraties behoudt de groep onder leiding van Dirk Syx tot vandaag haar unieke positie. Met dochterbedrijf Syx Graphics, met zoon Niels Syx aan het hoofd, verbreden ze hun markt en bieden ze ook de productie van plastic kaarten aan. Vader en zoon getuigen over hun opstart, angsten en successen, en tonen ons hun bedrijf. www.syxautomations.com en www.syx-graphics.com
 • 18u00-20u00: Extremis, Poperinge
  Extremis is met zijn outdoor design meubels een grote naam in de internationale designwereld en heeft zijn stek in het landelijke Poperinge. Dirk Wynants, CEO en oprichter, startte 23 jaar geleden zijn eigen zaak vanuit zijn tuinhuis. Door de lat hoog te leggen en niet tevreden te zijn met minder, bouwde hij Extremis uit tot het toonaangevende bedrijf dat het nu is. Dirk Wynants vertelt ons zijn ondernemersverhaal en leidt ons rond in het state-of-the art bedrijfsgebouw. Tijdens de walking dinner, krijg je bovendien de kans om te proeven van zijn eigen bier, Tremist Saison. www.extremis.com
 • 20u30: Einde

Start- en eindlocatie / op- en afstapplaats van de bus: Dorpplaats 15, 8647 Reninge
Stap je liever op in Roeselare? Dat kan!

 • 13u00: vertrek vanuit Roeselare
 • 21u30: aankomst in Roeselare

Wil jij mee op tour? Schrijf je dan nu in, want de plaatsen op de bus zijn beperkt. Inschrijven is mogelijk tot 20 oktober 2017 via deze link.

© Resoc-Westhoek.be is een website van Erkend Regionaal Samenwerkingsverband West-Vlaanderen VZW,
Koning Leopold III-laan 41 8200 Brugge, Ondernemingsnummer BE 0869.753.369.
051 51 94 30 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met de steun van ELFPO

Meer informatie over Plattelandsontwikkeling in Vlaanderen vind je op vlaanderen.be/pdpo

Cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered by LMD