Nieuws bij RESOC Westhoek

Premie voor tewerkstelling langdurig werkzoekenden: vereenvoudiging aanvraag en verlenging aanvraagtermijn

Werf je een langdurige werkzoekende aan? Dan heb je sinds 1 januari 2017 in bepaalde gevallen recht op een nieuwe premie: de aanwervingsincentive voor langdurig werkzoekenden (AWI). De premie kan alleen online aangevraagd worden. Je hebt hiervoor 3 maanden de tijd vanaf de datum waarop de werknemer in  dienst komt. In de lopende overgangsperiode is de aanvraagperiode verlengd tot 31 oktober 2017, ongeacht de begindatum van de tewerkstelling (ten vroegste 1 januari 2017). Om de aanvraag te kunnen doen, moet je eerst een specifieke registratieprocedure doorlopen. Je vindt een uitgebreid stappenplan op de website.
De procedure is vereenvoudigd voor bedrijven met veel vestigingen. Voortaan moeten ze de voorafgaande registratieprocedure nog maar één keer doorlopen en kunnen ze dan een aanvraag indienen voor al hun vestigingen (voordien moesten ze voor elke vestiging deze procedure doorlopen). Bij de aanvraag worden alle (Vlaamse) vestigingen getoond en moet je alleen aanvinken in  welke vestiging de nieuwe werknemer wordt tewerkgesteld. Meer informatie vind je op de website: www.werk.be/awi. De antwoorden op specifieke vragen zijn gebundeld in de rubriek met veelgestelde vragen (FAQ). Geen antwoord op je vraag?  Stuur ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

© Resoc-Westhoek.be is een website van Erkend Regionaal Samenwerkingsverband West-Vlaanderen VZW,
Koning Leopold III-laan 41 8200 Brugge, Ondernemingsnummer BE 0869.753.369.
051 51 94 30 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met de steun van ELFPO

Meer informatie over Plattelandsontwikkeling in Vlaanderen vind je op vlaanderen.be/pdpo

Cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered by LMD