Nieuws bij RESOC Westhoek

Opening Expo Vamos Vacaturos + lancering project #Jobroad in de Westhoek

De Westhoek boert goed en heeft de ambitie om deze competitieve positie te behouden. Het vacatureaanbod toont aan dat we er alle belang bij hebben om ieder talent toe te leiden naar een passende job. De groep van mensen met een migratieachtergrond (incluis de diverse groepen vluchtelingen) blijkt nog onvoldoende in deze evolutie meegenomen te worden. Werken én leven in de Westhoek is daarenboven erg aangenaam. Ook die boodschap geven we graag mee aan de mensen die migreren naar onze regio.

Resoc Westhoek en partners focussen zich op de thema's werk, migratie en integratie in de Westhoek.
Dit deden we door de opening van de Expo Vamos Vacaturos en het lanceren van het project #Jobroad op 3 mei.

  • Vamos Vacaturos is een rondreizende tentoonstelling en gaat over diversiteit op de West-Vlaamse werkvloer. Mensen van buitenlandse afkomst getuigen over hun ervaringen met werken in Vlaanderen. West-Vlaamse bedrijven werden geïnterviewd over diversiteit op de werkvloer. De tentoonstelling toont tal van filmpjes en foto’s van Els Van Bosbeke en is opgesteld in klare taal. De expo opent in het Streekhuis Westhoek op 3 mei en blijft tot 30 mei.

  • #Jobroad helpt mensen met een migratieachtergrond aan het werk. Verschillende bedrijven uit de Westhoek engageren zich om nieuwkomers en vacatures aan elkaar te linken. Voor het succesvol matchen zijn Accent, Provincie, VDAB, VOKA en OCMW-besturen partners in het project.

 

Expo Vamos Vacaturos kan u nog vrij en gratis bezoeken tot en 30 mei.

Het Streekhuis Westhoek is elke weekdag doorlopend open tussen 09:00 en 17:00.

Adres: Streekhuis Westhoek Woumenweg 100, 8600 Diksmuide.

 

Meer informatie over de expo Vacaturos: over Arbeid en Migratie kan u terugvinden op de website www.vamosvacaturos.be.

 

Voor secundaire schoolbezoeken is er een aangepast educatief pakket verkrijgbaar.

Contacteer Jonas Polin Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - T: +32 495 58 75 71

 

U kan onderstaand nog eens het programma van de opening raadplegen. Via deze link kan je alle presentaties en teksten terugvinden. 

 

PROGRAMMA

15:50 Onthaal
16:00 – 16:15 Over economie, arbeid en migratie in de Westhoek door Dhr. Christof Dejaegher (voorzitter RESOC Westhoek en burgemeester van Poperinge)
16:15 – 16:35 Over integratie door Mevr. Anke Inghelbrecht (Integratieambtenaar intergemeentelijke samenwerking Wintegratie - Koksijde, De Panne, Nieuwpoort en Veurne):
 

Wintegratie bouwt sinds mei 2016 een werking uit die personen van buitenlandse herkomst kansen biedt op alle levensdomeinen. Daartoe worden er initiatieven genomen die tegemoet komen aan een aantal knelpunten. Mevrouw Inghelbrecht vertelt ons ook hoe integratie concreet aangepakt wordt aan de Westkust.

 16:35 – 16:45 Over het belang van diversiteit op de werkvloer door Mathieu Vander Paelt (Matheeuws - Veurne) aan het project #Jobroad.
 

Mathieu Vander Paelt legt uit waarom en op welke wijze Matheeuws uit Veurne zich engageert in dit project.

 

 

      logo Jobroad           logo2 ESF   resoc logo

 

Vamos Vacaturos is een project van Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met Agentschap voor Integratie en Inburgering, enkele West-Vlaamse steden, VDAB, BIE, Intercultureel Huis Leiaarde en de RESOC's. 

© Resoc-Westhoek.be is een website van Erkend Regionaal Samenwerkingsverband West-Vlaanderen VZW,
Koning Leopold III-laan 41 8200 Brugge, Ondernemingsnummer BE 0869.753.369.
051 51 94 30 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met de steun van ELFPO

Meer informatie over Plattelandsontwikkeling in Vlaanderen vind je op vlaanderen.be/pdpo

Cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered by LMD