Nieuws bij RESOC Westhoek

Wat kan arbeidsmobiliteit voor uw bedrijf betekenen?

Om een antwoord te bieden op de uitdagingen van de Vlaamse arbeidsmarkt, ontwikkelden de partners van het project Lerende Parken een inzetbaarheidsmatrix voor bedrijvenparken. Deze matrix wil de mobiliteit van werknemers tussen bedrijven bevorderen (cosourcing) om hen zo enthousiast aan het werk te houden.

Arbeidsmobiliteit en nieuwe arbeidsvormen dienen zich aan en bieden bedrijven de mogelijkheden om efficiënt vacatures in te vullen en de motivatie en het welzijn van hun medewerkers te verhogen. Arbeidsmobiliteit draagt ook bij om de lage werkzaamheidsgraad in Vlaanderen op te lossen.

De inzetbaarheidsmatrix wil arbeidsmobiliteit stimuleren om zo werknemers langer aan het werk te houden en het structureel tekort aan getalenteerde en beschikbare medewerkers op te vangen. Het ESF project 'Lerende Parken' ontwikkelde deze matrix en paste het instrument toe op het Bedrijvenpark Sappeleen in Poperinge.

Op donderdag 22 november organiseert POM West-Vlaanderen samen met hun projectpartners een praktijkgerichte infonamiddag waarbij talentdeling, werkgeversorganisaties en cosourcing centraal staan. Tijdens deze infosessie belichten de sprekers het beleid, de juridische aspecten en praktijkcases rond dit uitdagende thema.

Het programma van het Europees Sociaal Fonds (ESF) in Vlaanderen ondersteunt initiatieven die meer werkgelegenheid scheppen en de sociale cohesie in Vlaanderen versterken.

Klik hier voor meer info.

Lerende Parken

© Resoc-Westhoek.be is een website van Erkend Regionaal Samenwerkingsverband West-Vlaanderen VZW,
Koning Leopold III-laan 41 8200 Brugge, Ondernemingsnummer BE 0869.753.369.
051 51 94 30 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met de steun van ELFPO

Meer informatie over Plattelandsontwikkeling in Vlaanderen vind je op vlaanderen.be/pdpo

Cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered by LMD